De Lot; doorgaans iets minder bekend dan de Dordogne en toch grenzend aan elkaar en redelijk vergelijkbaar, landschappelijk gezien en qua klimaat. Net als de Dordogne heeft ook de Lot een gelijknamige rivier die slingert door het landschap en waarop je heerlijke kanotochten kunt varen en tevens een hotspot is voor vissers. 

Het woningaanbod in de Lot van B&D France bevindt zich hoofdzakelijk tussen Fumel en Cahors in. Een stuk van de Lot waar het ook in de winter niet uitgestorven is, met schitterende plaatsen als Prayssac; een charmant stadje op zo'n 30 kilometer van Cahors met 'eglise', markt met veel lokale producten en gelegen aan de rivier de Lot. Puy-l'Evêque; een middeleeuws stadje, tevens met markt en gelegen aan de rivier de Lot, ook hier vind je talloze eetgelegenheden. 

De hoofdstad van deze regio is de stad Cahors met haar prachtige 14e eeuwse Valentrébrug (UNESCO werelderfgoed). Deze middeleeuwse stad heeft een bruisend karakter, met kathedraal, oude huizen, winkelstraten en een hoog gastronomisch gehalte. 

Het landschap van de Lot kenmerkt zich door de aanwezigheid van wijngaarden, groene valleien, beboste heuvels en truffeleiken. Iets verderop bevindt zich het Parc naturel régional des Causses du Quercy, een bergachtig park, met druipsteengrotten (sommigen met prehistorische tekeningen), gelegen op een kalkhoogvlakte en afgewisseld met diepe rivierdalen. 

De wijngaarden in het landschap zijn vooral bekend van de Malbec druif en produceert een donkere rode wijn, met veelal een krachtige smaak en uitstekende wijnen om te bewaren. Specialiteiten op het gebied van voeding uit de Lot zijn onder meer de exclusieve zwarte truffel; de trots van het gebied, ganzen- en eendenlever, meloen, noten en geitenkaas. 

Bereikbaarheid van het gebied: vanuit Utrecht wordt bijvoorbeeld Puy-l'Evêque bereikt in circa 1.060 km (ca. 11,5 uur rijden). Ook is het mogelijk om met de trein naar Cahors te rijden. Luchthavens in de omgeving vind je in Toulon, Bergerac en Bordeaux. Meer weten? Neem contact met ons op voor tips en informatie.