Informatie

B&D heeft een zeer divers woningaanbod. Voorbeelden daarvan zijn:

 • Vrijstaande villa’s
 • Karakteristieke woonboerderijen
 • Maison de Maître’s
 • Villa’s op golfpark
 • Dorpswoningen
 • Bungalows
 • Kastelen
 • Landgoederen
 • Watermolens
 • Gîtescomplexen
 • Chambres d’hôtes
 • Hotels
 • Winkelpanden
 • Bastides
 • Kloosters

Klik hier voor ons woningaanbod, of maak uw wensen bekend via het zoekopdracht formulier.

Financiering

De financiering van uw droomhuis
B&D France is niet alleen thuis in de aankoop en verkoop van uw huis in Frankrijk, maar zet u ook op het spoor van de juiste financiering. Er zijn in sommige gevallen mogelijkheden voor een financiering via een Franse bank. 

Niet geïnteresseerd in de aankoop van een van de vele huizen die B&D France aanbiedt, maar wel geïnteresseerd in financieel advies? Ook dan kunt u bij ons terecht. Geef ons een telefoontje en wij zorgen dat er contact met u wordt opgenomen voor een afspraak.

Voor meer informatie over financieringsmogelijkheden, of u wilt een afspraak maken voor een vrijblijvend hypotheekadvies, belt u dan 0525-68 44 88 of stuur een e-mail naar info@bdfrance.nl.

Tips

 1. Zorg voor een goede voorbereiding, vóórdat u met uw zoektocht door Frankrijk start. Goede literatuur om te lezen is bijvoorbeeld het boek 'Wonen en kopen in Frankrijk'. Klik hier voor meer informatie. 
 2. Een bezoek aan een van de onroerend goed-beurzen in Nederland kan zeer verhelderend zijn. B&D France staat op diverse beurzen als de Maison en France beurs, Emigratiebeurs en de Second Home beurs.
 3. Als u gaat bezichtigen, maak de afspraken dan al van huis uit.
 4. Besef dat een huis op een internetsite u niets zegt over de kwaliteit of de omgeving van het pand.
 5. Zorg dat u de financiering op orde heeft. Wacht u hiermee niet totdat u uw droomhuis gevonden heeft, maar stap voor uw zoektocht naar Frankrijk een bank binnen.
 6. De koopovereenkomst / compromis de vente is het belangrijkste document in het kooptraject. Laat het u goed en duidelijk uitleggen door uw makelaar of adviseur. 
 7. Als u uw droomhuis gevonden heeft, bepaal dan in overleg met uw makelaar de strategie van het koop- en onderhandelingsproces. Probeer te voorkomen dat een ander u voor is!

10 redenen om zaken te doen met B&D France

✔ Actief sinds 1995 in de beste gebieden van Frankrijk: Provence/Var, Côte d’Azur, Charente, Dordogne, Lot en Lot-et-Garonne

✔ Volledig gespecialiseerd in Frans onroerend goed

✔ Zorgvuldig geselecteerde panden met een goede prijs-/kwaliteitverhouding, veelal persoonlijk bezocht

✔ Zekerheid van een vertrouwde aankoop zonder extra kosten en op no cure no pay basis

✔ Eigen kantoor in Elburg (Nederland) en 20 kantoren in Frankrijk

✔ Persoonlijke aanpak en optimale service voor en na de koop

✔ Ondersteuning bij juridische procedures en financieringen

✔ Belangenbehartiger van de koper, met name voor Nederlanders en Belgen

✔ Uitgebreid, professioneel netwerk in Nederland en Frankrijk

✔ Heldere, Nederlandstalige website met zo’n 500 woningen: www.bdfrance.nl

Hoe kan ik een huis in Frankrijk gaan bekijken? 

Neem voor het bezichtigen van woningen in Frankrijk contact op via de e-mail of telefonisch op nummer 0525-68 44 88.

Geef de referentienummers met bijbehorende prijzen door waarvoor een afspraak gewenst is. B&D France plant de afspraken bij één of meer kantoren in Frankrijk in een zo logisch mogelijke volgorde. De lokale makelaar, veelal Nederlands- of Engelstalig, gaat geheel vrijblijvend mee tijdens de bezichtiging.

Een bezichtiging zonder makelaar wordt afgeraden. Huizen zijn slecht vindbaar, vaak niet zichtbaar vanaf de weg en veel eigenaren van woningen vinden het prettiger wanneer de makelaar erbij is. In sommige gevallen kan een uitzondering worden gemaakt, er dient echter altijd op het kantoor in Frankrijk een zogenaamde 'bon de visite' getekend te worden, voordat het adres wordt opgegeven van de woning. Met een 'bon de visite' wordt verklaard dat wanneer wordt overgegaan tot de koop van de betreffende woning, dat gebeurt via het makelaarskantoor dat het adres heeft opgegeven.

Het beste is voorafgaand aan het vertrek naar Frankrijk de bezichtigingsafspraken te plannen. Dit zorgt voor een goede voorbereiding en bespaart tijd en ergernis tijdens de reis in Frankrijk.

In welke gebieden in Frankrijk biedt B&D France huizen aan? 

B&D France opereert met name in de Dordogne, Lot, Lot-et-Garonne, Charente, Haute-Vienne, Corrèze, Provence (Var) en Côte d'Azur.

Hoe hoog zijn de overdrachtskosten? 

Reken op ca. 7,5 % van de koopsom. Een en ander hangt af van de hoogte van het aankoopbedrag.

Als ik mondeling een akkoord bereik op de koop, hoe zeker is het dat de koop doorgaat?

U heeft geen enkele zekerheid zolang u en de verkoper niet zijn overgegaan tot ondertekening van de koopovereenkomst.

Waarom ontbreken de adressen bij de aangeboden woningen?

Veel panden zijn bij meerdere makelaars te koop. Uit concurrentieoverwegingen wordt een exacte plaatsaanduiding achterwege gelaten. Andere reden: Franse eigenaren houden van privacy en een bezoek gaat alleen op afspraak via een makelaar.

Mazieras (topje van de Dordogne)

MazierasMazieras biedt vijf gîtes en een twee-kamer B&B op een landgoed met veel privacy, gemeenschappelijk zwembad, ruimte, luxe en comfort in een mooi en authentiek gedeelte van Frankrijk. Elk huis heeft op vrijwel iedere plek een fenomenaal uitzicht over de bossen, de weilanden en het eigen vismeertje.

Mazieras is een boerenhoeve op een terrein van 4,6 hectare gelegen in een klein dorpje Pensol midden in het 'Parc Naturel Régional du Périgord Limousin'. Een groot beschermd natuurgebied en is uitermate geschikt om te wandelen, te vissen, te mountainbiken, te golfen en te kanoën.

De Nederlandse eigenaren Jacqueline en Albert kochten via B&D France in 2013 deze boerenhoeve om een nieuwe toekomst te beginnen. Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie zie www.dordognegites.nl

Domaine Bessière

Domaine BessièreGîtes en Chambres d'Hôtes Domaine Bessière is een eeuwenoud landgoed van 21 ha, rustig gelegen, net buiten het middeleeuwse stadje Casseneuil, 10 km van Villeneuve-sur-Lot. 

Het Domaine bestaat uit eikenbos, dennenbos en grote velden. Op het domein staan een groot herenhuis, een verbouwd wagenhuis, drie woningen en enkele grote schuren, waarvan een verbouwd tot feestzaal met keuken. 

Gîtes en chambred d'hotes L'Abbaye du Palais

Gîtes en chambred d'hotes L'Abbaye du PalaisMartijn en Saskia Zandvliet-Breteler kochten via B&D France 7 jaar geleden het kloosterobject om een nieuwe toekomst te beginnen. Kort daarvoor had ik het zelf bezocht voordat we het konden aanbieden. 
In één van de kloostervertrekken heb ik de nacht doorgebracht en het heftige onweer met bliksemschichten in combinatie met het uitzicht vanaf mijn kamer op de kapel heeft bij mij een onvergetelijke indruk achtergelaten. De magie is gebleven. 
Inmiddels is L'Abbaye du Palais uitgegroeid tot een geliefd oord met accommodatie tot zo’n 50 personen op basis van verblijf in gîtes en chambres d’hôtes. Actief zijn ze: er zijn kook- en schildercursussen in april en oktober en er is een speciaal paas-arrangement. Gelegen in de mooie omgeving van Bourganeuf (Creuze). Erg aanbevolen.


Door middel van de klooster-nieuwsbrief kunt u op de hoogte worden gehouden van aanlokkelijke veranderingen.