Mooi woonhuis, Maison de Village van eind 18e eeuw, op een terrein van ca. 400 m², gerestaureerd en qua interieur geheel vernieuwd met behoud van authentieke elementen. Gelegen in het hart van een pittoresk dorp in de Drôme Provencale, daar waar de Provence, het zonnige Zuid–Frankrijk echt begint.

De Drôme is het departement met de meeste Bio–agricultuur, van wijngaarden  tot lavendelvelden en van zonnebloemen tot alle soorten fruit. Het dorp ligt aan de rustige Oostkant van de Autoroute. Dankzij de Mistral die vanuit het Noorden de lucht in het Rhônedal schoonveegt is het rumoer van de Autoroute nauwelijks hoorbaar, behalve wanneer de wind vanuit het Westen waait, hetgeen niet vaak het geval is. Het voordeel van de Autoroute is dat het pand gemakkelijk in een dag bereikbaar is vanuit Nederland. Gunstig is ook dat de grotere stad Montélimar aan de Westkant van de Autoroute alle voorzieningen biedt die van pas kunnen komen. De 18-holes Golf is op 8 minuten rijden, in het dorp is een tennisbaan op enkele meters lopen.  Dat geldt ook voor de prachtige 12e-eeuwse kerk, alsmede twee restaurants en een Bar-Bistro.

Het huis heeft veel woonruimte, meer dan 170 vierkante meter, geheel op het Zuiden georiënteerd. De binnenplaats is eigenlijk een groot terras van ca. 300 m² met een prachtig portail als toegangspoort, en aan het eind van de cour een bovengronds zwembad met eigen terras en een overdekte ruimte als berging; en niet te vergeten de waterput, een rijk bezit in een warm land.

In de (lange) zomers leeft men beneden. Via de entree onder een overdekt gedeelte van het terras komt men in een ruime woonkeuken van ca 30 m² incl. bergruimte met daarachter een douche/WC-bidet en wastafel. Aan de keuken grenst het atelier/(extra woonruimte) van ca. 40 m² met bergruimte en een grote badkamer met douche/WC-bidet en wastafel, door de badgasten gebruikt als “poolhouse”, maar vooral ook berekend op gehandicapten. Daartoe dient ook een buitenlift naast een trap naar de eerste verdieping.

Vanuit de keuken kan men binnendoor naar de eerste verdieping, naar een  woonkamer van 20 m² met open verbinding naar een TV-kamer van 12 m², eventueel te bestemmen als extra slaapkamer. Beide ruimten komen uit op een groot terras, al met al een prima plek en een (vaak zonnig) winterverblijf.

Op de verdieping is verder nog een grote slaapkamer van 18 m². Daaraan grenst een ruimte van 20 m²; momenteel een tweede keuken, een douche-WC en een kleine slaapkamer. Die keuken is goed tot een grote badkamer om te vormen waardoor de extra slaapkamer ook vergroot wordt.  Van het geheel kan ook een tweede wooneenheid worden gemaakt met de bestaande eigen opgang / de buitentrap en toegangsdeur.   

Een eikenhouten trap leidt naar de tweede verdieping, oorspronkelijk een grote zolderruimte van meer dan 80 m², waarvan 40 à 50 m² met meer dan voldoende stahoogte. De gehele ruimte is geīsoleerd en smaakvol ingericht als logeervertrek met eigen badkamer met ligbad, aparte douche en WC/bidet.

Prijs: € 337.000,-
Ref. nr: VDO01
Gebied: Drôme / Gard / Alpen / Ardeche
Plaats: Omg. Montélimar
Informatie aanvragen
Woonopp.: 172 m2
Perceelopp.: 400 m2

Bijzonderheden

Groot 'maison de village' gelegen in een pittoresk dorp!

 

Voor het volledige aanbod kunt u een bezoek brengen aan ons kantoor in Elburg. Bel 0525-68 44 88 voor een afspraak, of vul het wensenformulier in.

Aantal woningen: 1
  • resultaten per pagina:
  • 10
  • |
  • 20
  • |
  • 40
geavanceerd zoeken zoek