Prachtig, authentiek natuurstenen Périgordijns landgoed, eeuwenoud, rustig gesitueerd in een karakteristiek gehucht in het hart van de Périgord noir op 3 kilometer van Siorac, St. Cypriën en 10 kilometer van Le Bugue. Het landgoed bestaat uit een stijlvol ‘Maison de Maître’, 2 gîtes waarvan één aan het hoofdhuis vast en één vrijstaand, ommuurd zwembad, grote schuur met mogelijkheid voor extra woonruimte, gereedschapsschuur, oude kleine schapenstal, een authentieke broodoven en een oude waterput. Het perceel beslaat ruim 1,3 hectare waarvan 1 hectare weide. Fraai uitzicht in alle richtingen. Indeling hoofdhuis o.a. centrale entreehal, grote open keuken, woonkamer met schouw, boven 2 grote slaapkamers, zolderkamer en badkamer. In gîte 1 keuken, woonkamer met monumentale schouw, vide, slaapkamer en badkamer, Gîte 2 met woonkamer met schouw, keuken, 2 slaapkamers en badkamer. De schuur meet 20 bij 6 meter en is te restaureren. Zwembad van 5 bij 10 meter met royale terrassen rondom. Een prachtig voorbeeld van karakteristiek wonen in authentieke stijl in één van de mooiste stukjes Zuid-Frankrijk. 

Uitgebreide beschrijving: Dit landgoed is gelegen in het hart van de Dordogne, een van de meest bezochte toeristengebieden in het zuidwesten van Frankrijk. De gemeente waar dit geheel deel uitmaakt, ligt in het dal van de rivier Dordogne. Het ligt op de heuvelrug die het rivierdal omzoomt. Oude stadjes, dorpjes en zeer veel kastelen – niet voor niets heeft het gebied de bijnaam “Pays des milles chateaux” - bepalen het gezicht van het historische landschap. Het landgoed vormt een onderdeel van een gemeente met ca. 230 inwoners en ligt op ca. 2 km afstand van de dorpskern. Grote steden als Perigueux en Bergerac met tal van winkelvoorzieningen liggen op ca. 40 tot 50 km. In de streek is meer dan voldoende winkelgelegenheid in Siorac en St.Cyprien (3 km) en Le Bugue (10 km). De beroemde historische stad Sarlat ligt op 30 km afstand. Complex Het Domaine – deels daterend uit de late Middeleeuwen - wordt gevormd door een fraai gebouwencomplex in het authentieke hameau, eens onderdeel van een (helaas verdwenen) kasteel waarvan alleen nog wat muurresten en waterputten over zijn gebleven.

Het complex omvat thans • een hoofdhuis • twee volledig ingerichte gîtes waarvan een aan het hoofdhuis vastgebouwd en een als vrijstaand gastenhuis • mogelijkheid voor nog eens 2 of 3 extra gîtes in een daarvoor heel goed aan te passen grote en degelijk gebouwde authentieke schapenschuur • een (tuin)gereedschapschuur • een oude kleine schapenstal ( in gebruik voor houtopslag) • een geheel ommuurd zwembad van 10x5 meter met grote terrassen en erbij een abri (overkapping) voor opslag van meubilair etc. • een authentieke four communal (broodoven) • een oude waterput Oppervlakte perceel ca. 13.500 m2 waarvan ca. 1 ha. weiland (wordt tweemaal per jaar gemaaid). Fraai uitzicht in alle richtingen. Bouwkundige staat Hoofdgebouwen en gastenhuis : kappen vernieuwd en geïsoleerd, tussenvloeren vernieuwd, vloeren gelijkvloers deels plavuizen, deels eiken parket. Een groot deel van deuren en luiken is vernieuwd. Staat van onderhoud goed. Bij de restauratie is gezorgd voor handhaving of herstel van traditionele bouwkenmerken als dakpartijen, schouwen, eviers (was/spoelbakken) etc. Het houtwerk van de woningen werd behandeld tegen boktor. De huizen zijn vrij van asbest en lood. Elektriciteitssysteem, gas, water en riolering zijn bij restauratie compleet vernieuwd. Elektrische verwarming (nieuw), houtkachels, open haarden. Schotel-tv met ontvangers in alle huizen. Telefoonaansluiting met Orange-internet en wifi in en om huis. Warmwatervoorziening via twee electrische boilers (300 en 200 liter) Bij het huis werd recent een assainissement (vloeiveld) voor de afvoer/verwerking van de sceptictank aangelegd.

Indeling Maison de Maitre Gelijkvloers: Centrale entreehal ca. 5x 2 meter voor hoofdhuis en gastenverblijf. Grote open keuken met gasfornuis, afwasmachine, grote koelkast (vriezers in 2e keuken en kelder), afzuigkap, oven en een oven/magnetron Fraaie, stijlvolle eiken trap naar eerste etage In de zit/eetkamer bevindt zich een grote oude schouw met originele open haard en aparte schoorsteen met houtkachel. Elektrische radiatoren TV-aansluiting, wifi-internet Uitgangen naar grote deels overdekte terrassen en grote tuin vol fruitbomen en majestueuze bomen. Eerste etage: * grote slaapkamer met badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel, (mogelijkheid voor bad), toilet, * tweede grote slaapkamer met wastafel en en douche en doorloop naar * groot deels overdekt balkon op zuiden en westen met mooi uitzicht Zolder Via vaste trap te bereiken, geheel afgetimmerd (dak en vloer geïsoleerd) met grote extra slaapkamer met wastafel, mogelijkheid voor tweede slaapkamer, tussenzolder voor berging

Deel II hoofdhuis (gîte I): Dit deel van het hoofdhuis kan geheel zelfstandig opereren en worden afgesloten van het hoofdhuis, te gebruiken als gite voor 4 a 5 personen. In de centrale hal bevindt zich • een tweede (nieuwe) keuken met koelkast, vrieskast, afwasmachine, gaskookplaat (inbouw), afzuigkap, 300 liter warmwaterboiler • badkamer met douche, wastafel, toilet • salon ca. 50 m2 met zit- en eetgedeelte, grote monumentale schouw en fraaie grote openhaardachtige houtkachel. TV-aansluiting, wifi-internet, elektrische cv • fraaie eikentrap naar 1e verdieping • de tussenvloer (vide met doorkijk vanuit de woonkamer) is in gebruik als bibliotheek cq. slaapkamer met bedbank (2 pers.) en een vrijstaand bed. • grote slaapkamer op tweede (halve) verdieping met wastafel en toilet.

Vrijstaande gastenwoning (gîte II): Vrijstaand gastenhuis voor 4 a 5 personen met • zit/eetkamer, grote schouw met daarin houtkachel, vaste trap naar • 1e etage met grote en kleine slaapkamer waarvan een met wastafelmeubel. Verder apart toilet. • gelijkvloers moderne keuken met afwasmachine, gaskooktoestel en afzuigkap, koel/vrieskast, oven/microwave • badkamer met wastafel, toilet en douche. Hier staat ook een 200 liter elektrische boiler. • Eigen tv-installatie via schotelantenne en wifi-internet • Doorgang naar groot overdekt terras en tuin, Het hele gastenhuis is onderkelderd. Hierin staan o.a. de wasmachine en evt. droger.

Schapenschuur: Op het terrein staat een grote voormalige schapenschuur van 6 x20 meter met op de 1e etage een hoge zolder boven het hele gebouw. De te restaureren schuur leent zich uitstekend voor het inrichten van twee of drie gites. Bij de schuur staat een originele waterput. Originele platte dakpannen voor nieuwe kap zijn aanwezig.

Bergschuren; Op het terrein staan twee flinke bergschuren. De ene in gebruik voor tuinmateriaal, de ander als opslag voor haardhout.

Zwembad Op het terrein ligt een zwembad van 5 x 10 meter met uitgebreide terrassen. Het zwembad is geheel ommuurd. Bij het zwembad ligt ook een grote overkapping voor opslag van het zwembad- en tuinmeubilair.

Four communal; Op het terrein ligt een zgn four communal. Deze broodoven is in originele staat en dateert uit eind 17e eeuw en was bedoeld als plaats waar de inwoners van het hameau hun eigen brood konden afbakken. De kookpot werd waarschijnlijk gebruikt voor de was.

Terrein; De huizen staan op een vrij vlak terrein van ca. 13.500 m2. Dit terrein is bij de woningen ommuurd en rond het weiland van afrastering met bomen/struikenrand afgezet. Het terrein is “gestoffeerd” met vele majestueuze bomen (linde, kastanje, (wal)notenbomen, vele kersenbomen, eiken, platanen, catalpa’s etc.). Tussen de kersenbomen door loopt een (niet in gebruik zijnde) oprijlaan. Aan de overzijde van de weg ligt een extra perceel van ca. 600 m2 waarop het vloeiveld voor de afvoer van de septic tank werd aangeleg

Prijs: € 583.000,-
Ref. nr: 6318
Gebied: Dordogne
Plaats: omg. St Cypriën / Siorac-en-Périgord
Informatie aanvragen
Woonopp.: 320 m2
Perceelopp.: 13500 m2

Bijzonderheden

Een Périgordijns landgoed op een historisch plekje in het hart van de Dordogne

 

Voor het volledige aanbod kunt u een bezoek brengen aan ons kantoor in Elburg. Bel 0525-68 44 88 voor een afspraak, of vul het wensenformulier in.

Aantal woningen: 1
  • resultaten per pagina:
  • 10
  • |
  • 20
  • |
  • 40
geavanceerd zoeken zoek